Fiske frikadeller
Til 4 personer
400 g filet af torsk, sej, laks eller lign.
1 tsk. salt
1 løg (75 g)
1 æg eller 2 æggehvider
4 spsk. Mandel mel.
1-1 1/2 dl mælk
peber
1/2 spsk. olie
10 g smør til stegning
TIP:
Prøv at blande 2 spsk. hakket estragon eller dild i farsen. Du kan også prøve at blande 2 spsk. hakket røget laks i farsen.
Sådan gør du
Gå fisken efter for ben og skær den i grove tern.
Kom salt, løg, æg, mandel mel, mælk og peber i foodprocessoren og hak det let. Tilsæt fisken og hak det til en grov fars.

Opvarm olie og smør på en pande. Sæt fiskefrikadellerne på panden med en ske og steg dem gyldne ved svag varme, 3-5 minutter på hver side.

Klassisk dansk frokost anretning med 2 fisk, , rejer, asparges og dressing.
Ingredients
1 stk fiskefilet (paneret)
1 stk fiskefilet (rullet, upaneret)
75 gr. rejer
75 gr. asparges (gerne de friske om sommeren)
Smør, salt, peber
2 dl. hvidvin
1 citron
1 agurkskive
1 tsk. caviar
1 spsk. creme fraiche
1 spsk. ketchup
  ¼ tsk. sennep.
En smule saft fra aspargsne
1 salatblad (lolla rossa, hovedsalat)
Dild
1 tomatbåd
½ æg.
Instructions
Steg den panerede fiskefilet på en pande med en smule fedtstof ved jævn varme. Kom den rullede fiskefilet i en gryde, tilsæt hvidvin og citronsaft, drys med salt og peber og damp den på komfuret.
Bland creme fraiche, ketchup og asparges vand sammen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Rist brøddet på panden fra fisken.
Anret brøddet på en tallerken og kom salatbladet på. Herpå lægges den stegte fisk og den dampede fisk lægges ovenpå.
Kør den røde dressing over den dampede fisk, og garner fisken med asparges og rejer.
Top fisken med en agurke og citronskive, tomatbåde, dild og kaviar

Store Tun Frikadeller
8 stk.
Ingredienser
4 dåser tun (ca. 650 g)
1-2 løg
60 g vanlnødder
Revet skal af ½ citron
1½ tsk tørret dild
1/4 tsk fint salt
Masser af friskkværnet peber
3 æg
1 dl græsk yoghurt
Klem vandet ud af tunen, Vigtigt,smid tunen i en skål og ‘findel’ den så meget som muligt.
Finhak nødderne på en foodprocessor og hæld resultatet ned til tunen.
Finhak løget, riv citronskallen og lad begge dele følges ad ned i skålen sammen med dild, salt og peber. Rør ‘tørdelene’ sammen.

Tilsæt til sidst æg og yoghurt, og rør så det hele godt sammen.
Form farsen til store frikadeller: Brug hænderne og klem dellerne godt sammen – så er der mindre risiko for, at de går fra hinanden, når du efterfølgende steger dem på panden.
Steg hver delle 7 minutter på hver side, på varme 2.




Stenalderkost

Fotografen er på vej

På denne side er der 3 opskrifter, to med fiske frikadeller og en med Stjerneskud

Web master Geert P. Kisum