Laksetatar
Forret til 4 personer:
 Laksetatar:
300 g laksefilet uden skind
(få evt. fiskehandleren til at fjerne skindet)
1 lille rød chili
1 lille bundt friske koriander
3 æggeblommer                                                   
2 faste æbler
salt og peber
 Kold sauce:
1 dl god olivenolie
1 spsk. god sojasauce
1 lille fast æble
 Laksetatar:
Rens laksen og gå den efter for ben.
Hak kødet fint med en skarp kniv.
Chilien renses og hakkes fint.
Korianderne hakkes fint.
Skræl æblet og fjern kernehuset omhyggeligt.
Skær det i fine terninger.
Laksen røres sammen med æggeblommer,
chili og koriander.
Tilsæt de fintskårne æbleterninger
og smag til med salt og peber
Lad laksetataren hvile 2-3 timer i køleskab.
Tag den ud ½ time før servering,
så den kan nå at blive tempereret.
 
Lige inden servering blandes saucen:
 Kold sauce:
Skræl æblet og fjern kernehuset omhyggeligt.
Skær æblet i fine tern.
Rør olivenolie med sojasauce og bland æblerne i.
Saucen kan bruges som dekoration på
tallerknerne ved servering
Citronmarineret laks med peberrod-creme (TID: 30 min. + hvile: mindst 4 timer)
Ingredienser                                                            
1 kg laksefilet
Evt. karse som pynt     6 citroner, øko.
Salt, friskkværnet
hvid peber    2 dl creme fraiche 38%
2 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
2 spsk frisk revet peberrod
Fremgangsmåde
Fjern benene fra laksen og læg den i et dybt fad.

Riv skallen af to citroner og pres saften fra alle 6. Bland skal og saft sammen og hæld over laksen. Drys med salt og hvid peber.
Dæk fadet og stil i køleskabet mindst 4 timer, gerne natten over. Vend laksen en gang imellem.
Skær laksen ud i skiver og pak dem ind.
Pisk ingredienserne til cremen sammen og hæld den i en beholder med låg.
Pynt evt. med karse og servér Advokadosalat.
Lakse tatar til 4 personer
Fra hjerteforeningen.
Ingredienser
160g optøet, rå laks
80g ferskrøget laks
0,4 rødløg
1,6 spsk purløg
0,4spsk grov Dijonsennep
1,2 spsk drænet yoghurt, 10 %
citronsaft
salt og peber
Tilberedning
Tilbehør: 50 g sprød salat,
fx iceberg, romaine eller frilice pr person, citronbåde
samt Advokado.
Hak det rå og røgede fiskekød fint med en tung kniv.
Hak rødløget fint. Bland det hakkede fiskekød med rødløg,
 fintklippet purløg, sennep og yoghurt.
 Smag tataren til med lidt citronsaft, salt og peber.
 Lad den trække i køleskabet et par timer og servér den,
 sprød salat og citron
Tip: Fisk, der skal serveres rå, skal have været frosset i mindst
1 døgn ved minus 18 grader pga. risikoen for parasitter.

Stenalderkost

Her er Fire gode og sunde Lakse opskrifter, Jeg bruger dem som forret eller som mellem mad.



Web master Geert P. Kisum