Pulled Pork glaseret med honning
Ingredienser
1 stk Nakkefilet/nakkekam
6 spske honning
2 spske paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk chili
1 tsk stødt koriander
1 tsk Salt & peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 100 grader (varmluft)
Alle de tørre ingredienser blandes, hvorefter honningen tilsættes. Blandingen skal være helt homogen, så krydderierne er blandet godt med honningen.
Læg nakkefileten i et ovnfast fad og hæld glaseringen ud over fileten.
Det næste trin kan godt kræve lidt tålmodighed, men masser og fordel glaseringen over hele stegen og gerne under stegen også. Det kan måske føles lidt svært til at begynde med, men efter lidt tid bløder honningen op, og du kan nu fordele blandingen. Husk endestykkerne. Glaseringen hjælper til at holde på kødets fugtighed under de mange timer, så vær omhyggelig.
Når glaseringen er fordelt ligeligt over hele stegen skal den bare ind og stå i ovnen i ca. 10 ½ timer eller til kernetemperaturen er 95 grader i midten (Husk: kun 100 grader). Et trick til at tjekke, om stegen er færdig, er ved at tage skæftet til en grydeske og se om du kan trykke den ind i kødet uden problemer. Ideen er, at ovnen skal varme med den temperatur, som ligger så tæt på stegens ideelle temperatur, så kødet blot bliver mere og mere mørt. Når stegen er færdig, kan du nyde følelsen af at kunne trække kødet fra hinanden med blot en gaffel.

 Langtidsbagt svineskank med chili, mandler og sellerislaw
Ingredienser
1,5 kg svineskank
1-2 røde chili
2 spsk olivenolie
salt og peber
1/2 knoldselleri
2 grønne æbler
1-2 spsk. æbleeddike
2 spsk økologisk mayonnaise
2 dl yoghurt naturel
1/4 bundt persille
20 mandler
Sådan gør du
Rids griseskanken godt med en skarp kniv, ca. 1 cm i dybden. Snit chili fint og gnub skanken med chili, salt og peber. Steg skanken i en forvarmet ovn ved 225° i en bradepande med bagepapir i 25 minutter, indtil sværene er sprøde og gyldne. Tilsæt ½ l vand til bradepanden og lad den stege videre på 175° i 3  timer.

Skræl sellerien og riv den groft på et rivejern. Halver æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tynde skiver og derefter i tynde strimler. Vend den revne selleri og æblestrimlerne sammen med æbleeddike, mayonnaise og yoghurt og smag til med salt og peber.
Hak persille og mandler groft.
Anret skanken på et fad, server med sellerislaw og drys med persille og mandler.


Stenalderkost

Her er to opskrifte rpå  lækkert
Svin

Web master Geert P. Kisum